The reliable partner for
worldwide packing and storing
Savopak » Savopak » History

De geschiedenis van Savopak Oy

Savopak Oy werd opgericht in 1969 toen Artturi Määttä en Aarne Tanninen de verpakkingsafdeling van A. Ahlström Oy kochten. Savopak Oy begon als producent van houten pakketten zoals bakpakketten, thermopakketten, gereedschapskisten en meerdere soorten pakketten voor militair gebruik. De overheid was immers de belangrijkste klant tijdens de eerste decennia.

In 1984 verwierf Olavi Räsänen Oy Savopak Oy en vanaf dan was Savopak Oy een dochteraanneming van Olavi Räsänen Oy en onderdeel van de Olavi Räsänen bedrijvengroep, beter bekend als de OR Groep.

Toen bedroeg het aantal werknemers ongeveer 70 personen en de jaarlijkse omzet ongeveer 10 miljoen Finse marken.

Tijdens de 90er jaren werd het productgamma uitgebreid toen licht en plooibaar triplex de plaats innam van zware houtverpakking in luchtvrachtvervoer. Tegelijkertijd werden nieuwe klantencontacten gevonden binnen de technologische industrie. Export werd geïntroduceerd.

Vanaf 2000 hebben bedrijven zowel de opslag, het verpakken, het transport en de logistiek uitbesteed als hun aankopen gecentraliseerd. Dit heeft dan ook de mogelijkheid gegeven om het product- en dienstverleningsgamma te diversifiëren.

In 2006 werd een tweede productie-eenheid opgestart in Varkaus. De derde werd opgericht in 2011 in Rantasalmi en de vierde datzelfde jaar in Varkaus. Momenteel hebben we vier fabrieken die verpakkingsproducten produceren voor de ganse wereld.